Autohuur in Portugal

Huur je auto in Portugal bij Autohuur.org, online autoverhuur. Al ruim 10 jaar het adres voor goede huurauto's online!

Autohuur in Portugal

 

Portugal wordt ieder jaar populairder als vakantiebestemming. Het land is met de auto goed te bereiken, en met het vliegtuig sta je in 2 uurtjes op Portugese bodem. In de hoofdstad Lissabon vind je romantische wijken en het bruisende stadsleven van Portugal. Andere grote steden zijn Porto en Faro. Wil je naar de populaire vakantiestreek Algarve? Dan land je op het vliegveld in Faro en rijd je vanaf daar naar je bestemming. Portugal is erg geschikt voor een autotocht. Je bezoekt eenvoudig meerdere steden en streken in een korte tijd met een huurauto. Vergelijk prijzen van verschillende auto verhuurders en vind altijd de beste prijs voor je huurauto via Autohuur.org.

Stranden in Portugal

Portugal heeft honderden prachtige stranden, afgewisseld door ruige rotskust. Het land heeft een rijke geschiedenis die je kunt bekijken. Vooral in de Algarve vind je veel mooie strandoorden. Albufeira is de meest populaire bestemming onder jongeren, vanwege en drukke uitgaansleven en de mooie zandstranden. Naar ook Praia de Rocha en Lagos zijn veelbezochte badplaatsen. Ben je meer op zoek naar rust? Dan is de Costa Verde voor jou de perfecte bestemming. 

Geschiedenis in Portugal

Ga bijvoorbeeld naar de Conimbriga, waar je Romeinse opgravingen vindt, of naar Citania de Briteiros, waar je terug in de tijd gaat naar de Keltiberische periode. Overal in Portugal hoor je de weemoedige Fado-muziek. De laatste decennia heeft het zich ontwikkeld tot een typische Portugese traditie en nu hoor je het overal.
Portugezen zijn grotendeels Katholiek en vieren veel religieuze feestdagen. Zo vieren ze uitbundig carnaval. Daarvoor moet je absoluut een bezoek brengen aan Torres Vedras, waar de mooiste praalwagens langs rijden. 

Met je huurauto door de Algarve

Voor veel gepensioneerden is de Algarve het toevluchtsoord om te ontsnappen aan de regenachtige Nederlandse winters. Ook voor een rondje op de golfbaan kun je er uitstekend terecht. Maar de Algarve heeft nog veel meer te bieden. Het is een geweldige streek om met je huurauto te verkennen. Van ouderwets binnenland tot pittoreske vissersdorpen, en van uitgestrekte natuurgebieden tot drukke – maar ook verlaten – stranden. 

De Algarve ligt helemaal in het zuidwesten van het Iberische Schiereiland. Het is dus best een uithoek. Maar dankzij het heerlijke klimaat, het mooie landschap en het fantastische eten werd het een trekpleister voor toeristen. Gelukkig is de veel te rappe opkomst van het massatoerisme, en daarmee de opkomst van betonnen hoogbouw, de Algarve bespaard gebleven. De autoroute door de Algarve brengt je dus nog steeds door authentiek Portugal. De wegen zijn over het algemeen rustig en overal heb je mogelijkheden om spontaan af te slaan of even te stoppen.

De route start vanaf Faro International
Airport. Je rijd over de N125 naar Quinta de Marin. Daar zit het bezoekerscentrum van het prachtige natuurpark Ria Formosa. Na een bezoekje aan het Nationale park rij je door op de N125,naar het dorpje Pedras del
Rei. Daar vind je een prachtige zandplaat, oftewel een strandeiland, Een loopbrug brengt je daar, zodat je daar even kunt zwemmen en relaxen.

Uitgezwommen? Dan rij je door naar Tavira met haar 40
kerken. Vervolgens rijd je rustig het binnenland in. Wij raden aan om de snelweg te vermijden, en in plaats daarvan met je huurauto over de landelijke weg de N270 te rijden. Leuker, en relaxter. Je kunt de snelweg
nemen, maar leuker en relaxter is de
landelijke weg N270. In het marktdorpje Loulé kun je nog een tussenstop maken, en daarna keer rijd
je echt het binnenland in. Eerst over een rustige plattelandsweg naar Salir, en vanaf daar via de R124 richting Alte. Geniet rijdens de rit van de prachtige uitzichten en de leuke dorpjes.

Je rijd verder naar de plaats Silves. Dit was ooit de hoofdstad
van de Algarve en heeft dus veel historische bezienswaardigheden. Vervolgens neem je de N266 richting het kuuroord Monchique. Daar kom je, midden in de groene heuvels, helemaal tot rust. Da Monchique ga je weer richting de kust, naar Aljezur. Vanaf daar rijd je langs het meest ruige deel van de route. De onaangeroerde westkust van Portugal is prachtig om te bezoeken met je huurauto.

Sla af en toe een keer af naar rechts om een blik te werpen op de kustlijn van de Atlantische Oceaan. Via het meest zuidwestelijke punt van Portugal, kom je bij de strandplaats Sagres. Van wilde natuur terug naar de bewoonde wereld.  Daar vind je ook de leuke badplaats Lagos. In deze omgeving vind je ook de meest bijzondere stranden van de hele Algarve. Absoluut een aanrader dus! 

Vanaf daar rijd je door naar Albufeira. Vermijd wederom de snelweg en rijd met je huurauto over de N125. Ook hier zijn weer veel afslagen de moeite waard om even een kijkje te nemen. Fijne stranden, mooie uitzichten en gezellige terrassen. Daarna bereik je het einde van de route: de N125 richting het vliegveld.

Wil je op weg geholpen worden? Vergelijk eenvoudig autoverhuur aanbieders in Portugal via Autohuur.org. Vind een goede huurauto voor de beste prijs en verken Portugal.

 

 

Autohuur in Portugal: 5 tips


1. Voorkom ongewilde verrassingen en boek van tevoren

Vooral in het hoogseizoen kunnen auto’s in Portugal volgeboekt zijn

2. Kies je toch voor een lokale verhuurder?
Hou rekening met voorwaarden in het Portugees en dat er wordt geprobeerd om (onnodige) services en verzekeringen af te sluiten

3. Heb je een creditcard?

Deze wordt vrijwel bij alle verhuurders gebruikt als borg voor de auto

4. Tankregeling: we raden full-full aan

Voor full-empty brengen verhuurders vaak (hoge) servicekosten in rekening

5. Let op je eigen risico met de verzekering

Is deze erg hoog? Dan is het veiliger om deze af te kopen.

Steden voor autohuur in Portugal

1. Lissabon

In de hoofdstad van Portugal vind je veel aanbieders van huurauto’s. Vergelijk en boek eenvoudig alle verhuurders, en vind de juiste huurauto voor jouw reis.

2. Faro

Vlieg naar het vliegveld in Faro, en rijd vanaf daar met de huurauto naar de Algarve. Of bezoek de authentieke oude stad van Faro, met een prachtige oude kathedraal. Vergelijk en boek eenvoudig alle verhuurders, en vind de juiste huurauto voor jouw trip naar Faro. 

3. Madeira

Op dit Portugese eiland schijnt altijd de zon. Het weer voelt er als lente, met veel zon en een zachte bries. Hier vind je geen massatoerisme, en kom je vooral voor de rust en de mooie berglandschappen en bloemrijke heuvels. Verken het eilandje met je huurauto. Vergelijk en boek eenvoudig alle auto verhuurders, en vind de juiste huurauto voor jouw reis.

4. Porto


Porto is de tweede stad van Portugal. Het staat bekend om haar porthuizen en om haar rijke historie. Het hele oude centrum staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Haar smalle steegjes en straatjes, en de vele échte Portugese bewoners geven het een authentieke uitstraling. Vergelijk en boek eenvoudig alle verhuurders, en vind de juiste huurauto voor jouw trip naar Porto..