Als je van plan bent een auto te huren in de Verenigde Staten, zijn er enkele belangrijke zaken waar je op moet letten:

  1. Rijbewijs: Zorg ervoor dat je een geldig rijbewijs bij je hebt. Internationale bezoekers kunnen meestal met hun nationale rijbewijs rijden, maar het wordt aanbevolen om een internationaal rijbewijs te verkrijgen voor het geval je dit nodig hebt.
  2. Leeftijdsbeperkingen: De minimumleeftijd om een auto te huren in de Verenigde Staten varieert tussen 21 en 25 jaar, afhankelijk van het verhuurbedrijf. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten mogelijk een extra “jonge bestuurderstoeslag” betalen.
  3. Verzekering: Zorg ervoor dat je voldoende verzekering hebt voor de huurauto. Autoverhuurbedrijven bieden meestal basisverzekeringen aan, zoals Collision Damage Waiver (CDW) en Liability Insurance. Overweeg om een aanvullende verzekering af te sluiten als je je eigen risico wilt verlagen.
  4. Tolwegen: De Verenigde Staten hebben een uitgebreid netwerk van tolwegen. Informeer bij het verhuurbedrijf naar hun tolbeleid en of ze een elektronisch tolsysteem aanbieden om onverwachte kosten te vermijden.
  5. Brandstofbeleid: Controleer het brandstofbeleid van het verhuurbedrijf. Sommige bedrijven hanteren een “vol-vol” beleid, wat betekent dat je de auto met een volle tank moet terugbrengen. Anderen rekenen een tankbrandstof aan.
  6. One-way huren: Als je van plan bent om de auto op een andere locatie in te leveren dan waar je hem hebt opgehaald, controleer dan of het verhuurbedrijf eenrichtingsverhuur aanbiedt en of er extra kosten aan verbonden zijn.
  7. Extra’s: Plan op voorhand als je extra’s nodig hebt, zoals een GPS of kinderzitje. Reserveer deze items op voorhand om ervoor te zorgen dat ze beschikbaar zijn en om verrassingen bij het ophalen van de auto te voorkomen.
  8. Verkeersregels en snelheidslimieten: Vertrouw jezelf met de lokale verkeersregels en snelheidslimieten. In de Verenigde Staten worden snelheden meestal in mijlen per uur (mph) weergegeven en rijdt men aan de rechterkant van de weg.
  9. Inspecteer de auto: Controleer de auto op eventuele schade voordat je wegrijdt en meld deze aan het verhuurbedrijf. Maak foto’s van eventuele beschadigingen als bewijs.
  10. Neem de tijd om te wennen: Als je niet gewend bent om in de Verenigde Staten te rijden, neem dan de tijd om te wennen aan de weg, de verkeersregels en de auto voordat je aan je reis begint.