autohuur

Autorondreis door Zuid Frankrijk

Autorondreis door Zuid-Frankrijk

autohuur
Service

Ontdek de betoverende schoonheid van Zuid-Frankrijk: Een 14-daagse autorondreis vol cultuur, natuur en gastronomie!

Ontdek de betoverende schoonheid van Zuid-Frankrijk tijdens deze 14-daagse autorondreis. Geniet van de rijke geschiedenis en cultuur in steden als Marseille, Avignon en Bordeaux, verken de pittoreske dorpjes van de Luberon en de Katharen-kastelen, en ontspan aan de prachtige stranden van de Côte d’Azur en Cassis. Proef de heerlijke lokale gerechten, waaronder de beroemde Provençaalse keuken en de Bordeaux-wijnen, en laat je onderdompelen in de unieke sfeer van deze regio.

Dag 1-2: Marseille
Begin je reis in de bruisende stad Marseille, waar je kunt genieten van de rijke geschiedenis, cultuur en heerlijk eten. Bezoek de iconische basiliek Notre-Dame de la Garde en maak een wandeling door de charmante oude haven. Verken ook de beroemde Calanques, de spectaculaire kalkstenen kliffen langs de kust.

Dag 3-4: Avignon en de Luberon
Rijd ongeveer 100 km naar de historische stad Avignon, beroemd om zijn middeleeuwse stadsmuren en het pauselijk paleis. Ontdek ook de nabijgelegen Luberon-regio, een betoverende regio vol met charmante dorpjes, waaronder Gordes en Roussillon.

Dag 5-6: Arles en de Camargue
Rijd ongeveer 70 km naar de stad Arles, bekend om zijn Romeinse ruïnes en beroemde kunstenaars zoals Vincent van Gogh. Verken ook de nabijgelegen Camargue, een unieke moerasregio met wilde paarden, flamingo’s en een spectaculair landschap.

Dag 7-8: Aix-en-Provence en Cassis
Rijd ongeveer 70 km naar de charmante stad Aix-en-Provence, waar je kunt genieten van mooie straten en pleinen, prachtige fonteinen en heerlijk eten. Bezoek ook het nabijgelegen Cassis, een schilderachtig vissersdorpje aan de Middellandse Zee.

Dag 9-10: Saint-Tropez en de Côte d’Azur
Rijd ongeveer 100 km naar de beroemde badplaats Saint-Tropez, waar je kunt genieten van luxe jachten, exclusieve winkels en prachtige stranden. Verken ook de nabijgelegen Côte d’Azur, waaronder de steden Cannes en Nice.

Dag 11-12: Carcassonne en de Katharen-kastelen
Rijd ongeveer 200 km naar de middeleeuwse stad Carcassonne, beroemd om zijn goed bewaarde stadsmuren en kasteel. Verken ook de nabijgelegen Katharen-kastelen, waaronder Château de Peyrepertuse en Château de Quéribus.

Dag 13-14: Bordeaux
Rijd ongeveer 300 km naar de bruisende stad Bordeaux, waar je kunt genieten van heerlijke wijn, prachtige architectuur en geweldige restaurants. Bezoek de beroemde Place de la Bourse en ontdek de rijke geschiedenis van deze stad.

Dag 15: Terug naar Marseille
Rijd ongeveer 650 km terug naar Marseille om je reis af te ronden.

Service