autohuur

Ga mee op een onvergetelijke autorondreis door Portugal

Ga mee op een onvergetelijke autorondreis door Portugal!

autohuur
Service

Ga mee op een onvergetelijke autorondreis door Portugal

Ga mee op een onvergetelijke reis door Portugal! Ontdek de bruisende steden, schilderachtige kustlijnen en betoverende valleien van dit prachtige land tijdens deze 14-daagse autorondreis. Proef de heerlijke lokale gastronomie, geniet van de rijke geschiedenis en cultuur en bewonder de adembenemende natuurlijke landschappen.

Dag 1-2: Lissabon
Begin je avontuur in de charmante en levendige stad Lissabon. Maak kennis met de rijke geschiedenis en cultuur van de stad, bewonder de indrukwekkende architectuur en proef de heerlijke lokale gerechten en wijnen. Verken de straten te voet en breng een bezoek aan de pittoreske wijk Alfama en het iconische Belem-gebied.

Dag 3: Évora
Rijd ongeveer 130 km naar de historische stad Évora. Ontdek de prachtige architectuur, waaronder het Romeinse tempelcomplex en het indrukwekkende kasteel van Évora. Geniet van de lokale gastronomie, waaronder de beroemde “carne de porco à Alentejana” (varkensvlees met schelpdieren) en de heerlijke wijnen uit de regio.

Dag 4-5: Algarve
Rijd ongeveer 200 km naar de prachtige kustlijn van de Algarve. Geniet van de witte zandstranden, indrukwekkende kliffen en het turquoise water. Bezoek charmante vissersdorpjes zoals Lagos en Albufeira en proef verse visgerechten.

Dag 6-7: Sintra en Cascais
Rijd ongeveer 275 km naar het charmante stadje Sintra, waar je enkele van de meest indrukwekkende kastelen en paleizen van Portugal kunt bezoeken, waaronder het iconische Pena-paleis. Breng de nacht door in het nabijgelegen Cascais, een bruisende kustplaats met prachtige stranden en heerlijke restaurants.

Dag 8-9: Porto
Rijd ongeveer 310 km naar de tweede stad van Portugal, Porto. Hier kunt u genieten van de beroemde portwijnen, heerlijke gerechten en de rijke geschiedenis en cultuur van de stad. Bezoek de indrukwekkende Sé kathedraal en de kleurrijke wijk Ribeira, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Dag 10-11: Douro-vallei
Rijd ongeveer 150 km naar de schilderachtige Douro-vallei, waar de prachtige wijngaarden en de rivier Douro op je wachten. Bezoek de beroemde wijngaarden, proef de heerlijke wijnen en ontdek de charmante dorpjes langs de rivier.

Dag 12-13: Coimbra en Aveiro
Rijd ongeveer 130 km naar de historische stad Coimbra, de thuisbasis van de oudste universiteit van Portugal. Ontdek de rijke geschiedenis en cultuur van de stad en geniet van de lokale gastronomie. Bezoek ook het charmante stadje Aveiro, bekend om zijn kleurrijke Moliceiro-boten en heerlijke zoete “ovos moles” (zachte eieren).

Dag 14: Terug naar Lissabon
Rijd ongeveer 200 km terug naar Lissabon om je reis af te ronden.

Service