Wie is Auto Europe?

Auto Europe is een autohuurbemiddelaar en heeft geen eigen kantoren of een eigen wagenpark op de bestemming. Op uw voucher staat de naam van het autoverhuurbedrijf aangegeven waar u uw huurauto moet ophalen. Alle autohuur van Autohuur.org loopt via Auto Europe. Wij werken al 20 jaar samen met deze grote partij en zorgen zo altijd voor de beste prijs en voorwaarden voor jouw huurauto.

Contact over mijn huurauto

Vragen of je huurauto? Neem dan rechtstreeks contact op met Auto Europe.
Je kan Auto Europe bereiken via het telefoonnummer +31850012614

Kan ik een auto huren als ik jonger ben dan 25 jaar?

Dit hangt af van het autoverhuurbedrijf en de locatie. Sommige verhuurbedrijven staan alleen huurders van 25 jaar of ouder toe, terwijl andere bedrijven een extra toeslag in rekening brengen voor bestuurders tussen 21 en 24 jaar.

Welke documenten heb ik nodig wanneer ik de huurauto ophaal?

Je dient altijd  jouw Auto Europe voucher te overhandigen. De hoofdbestuurder van de auto dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitsbewijs, rijbewijs en een creditcard op eigen naam. Dit in verband met de borgstelling ter plaatse. Check na boeking je spamfolder als je geen voucher per mail hebt ontvangen.

Wat betekent restitutie van het Blijvend Eigen Risico

Bij Auto Europe begrijpen we hoe vervelend het kan zijn als je geconfronteerd wordt met onverwachte kosten bij het huren van een auto. Daarom bieden wij de mogelijkheid om het Blijvend Eigen Risico te restitueren als je het bedrag hiervoor belast krijgt door de lokale verhuurder als gevolg van een ongeval. Het enige wat je hoeft te doen is ons de juiste documenten te verstrekken, zoals bewijs van het belaste bedrag, een politierapport en een schaderapport. Let op: we kunnen alleen restitutie geven voor het Blijvend Eigen Risico en niet voor bedragen die worden belast voor niet-gedekte schade binnen het Blijvend Eigen Risico. Daarnaast kunnen we geen restitutie geven als de lokale verhuurder of het politierapport heeft vastgesteld dat de schade het gevolg is van nalatigheid van de bestuurder. We raden je aan om onze Algemene Voorwaarden te raadplegen voor meer informatie over deze regeling. Bekijk hier hoe je in aanmerking kunt komen voor restitutie van het Blijvend Eigen Risico. Bij Auto Europe doen we er alles aan om je te helpen een zorgeloze huurauto-ervaring te hebben! Meer informatie over de restitutie van het Blijvend Eigen Risico vind je hier.

Op welke manieren kan ik een huurauto betalen?

Auto Europe accepteert de volgende creditcards: American Express, Mastercard en Visa.

Wat betekent een borg op mijn creditcard?

Om een auto te kunnen huren, dient de hoofdbestuurder in het bezit te zijn van een creditcard op eigen naam. Dit is nodig omdat ter plaatse een borgstelling wordt gevraagd. Dit bedrag geldt als garantie en kan worden gebruikt voor eventuele kosten. Zorg ervoor dat de creditcard voldoende krediet heeft om de borgsom te kunnen betalen. Deze bestaat doorgaans uit een eigen risico, BTW en brandstofkosten. Als je geen creditcard hebt, kun je helaas geen auto huren bij de verhuurbedrijven waarmee wij samenwerken. Bij Auto Europe doen we er alles aan om het huren van een auto zo gemakkelijk mogelijk te maken. We raden je aan om op tijd een creditcard op eigen naam aan te vragen om ervoor te zorgen dat je in staat bent om een auto te huren op de door jou gewenste locatie.

Heb ik de voucher nodig als ik de huurauto ophaal?

Bij Auto Europe vinden we het belangrijk dat je de beste huurauto-ervaring hebt. Daarom willen we er zeker van zijn dat je altijd je Auto Europe voucher bij je hebt. Onze vouchers bevatten specifieke informatie over de gereserveerde huurauto, het tarief en andere belangrijke details. Als je telefonisch reserveert, sturen we het voucher direct per e-mail of fax zodra we je betaling hebben ontvangen. Bij online reserveringen sturen we het voucher ook direct per e-mail na ontvangst van je betaling.

Wanneer je de huurauto ophaalt, wordt er ter plaatse een huurovereenkomst opgesteld. Zorg ervoor dat je akkoord gaat met alle benodigde zaken en dat je eventuele optionele zaken afwijst waar je geen interesse in hebt. Houd er rekening mee dat Auto Europe geen bedragen kan terugstorten die zijn geaccepteerd bij het ophalen van de auto. Belangrijk om te weten: jouw voucher is geen huurovereenkomst. Bekijk onze Voorbeeld Voucher voor meer informatie.

Bovendien dient de hoofdbestuurder van de auto in het bezit te zijn van een geldig paspoort, rijbewijs en een creditcard op eigen naam. Dit is nodig vanwege de borgstelling ter plaatse en om ervoor te zorgen dat je zorgeloos kunt genieten van je huurauto. Bij Auto Europe staan we altijd voor je klaar om te helpen bij het vinden van de perfecte huurauto en om je te voorzien van alle benodigde informatie voor een geweldige huurauto-ervaring!

Hoe worden de tarieven berekend voor mijn autohuur?

Onze autohuurprijzen zijn gebaseerd op een huurdag van 24 uur. Deze gaan in wanneer de huurperiode start. Bijvoorbeeld: als je reserveert en je wilt jouw huurauto om 14.00 uur ophalen, dan moet je de huurauto ook weer om uiterlijk 14.00 uur inleveren. Indien je de huurauto te laat inlevert dan wordt er meestal een extra dag in rekening gebracht.